Gerard van Kerchove

In 1964 kreeg ik mijn eerste fototoestel, een Agfa Click II.
Sindsdien ben ik blijven fotograferen. In de eerste jaren heb ik een zwart/wit-doka en later een kleuren-doka gehad. Totdat ik overstapte op de digitale fotografie. Nu werk ik al jaren met een Canon 5D Mark II.

In de loop der jaren heb ik voor bijna al mijn werkgevers, naast mijn eigenlijke werk, foto’s gemaakt in opdracht van mijn werkgever. Dat waren vooral groepsfoto’s/portretten en technische foto’s voor publicaties en handleidingen. Ik maak bijna 30 jaar foto’s van al het werk van mijn vrouw die beeldend kunstenaar is. Deze foto’s komen op website’s, facebook, in glossy kunstmagazines, folders en in boeken.

Eigenlijk ben ik als fotograaf een wat ze noemen “alles-eter” maar raak het meest geïnspireerd door abstracte, architectonische onderwerpen en blow-ups. Daarnaast ben altijd op zoek naar “ritme en structuur”.

Ik ben nu met pensioen en wil meer tijd besteden aan fotografie. Om mezelf te stimuleren ben ik lid geworden van deze fotoclub. Ik hoop dat we elkaar kunnen inspireren en veel van elkaar leren. Tot ziens op de clubavonden.