Clubevent Studiofotografie

Clubevent Studiofotografie

Na een inspirerende lezing van Jeroen Jazet op donderdag 8 maart konden we op donderdag 13 maart een deel van het geleerde in de praktijk brengen tijdens een studioshoot met twee professionele modellen en een MUA. Al om 17.00 waren Reinier en Erwin in het Tavenu aanwezig om de zaal om te bouwen tot een heuse studio, compleet met achtergronddoeken, studioflitsers en reflectieschermen. De modellen Nienke en Ramona waren ook al vroeg aanwezig om zich voor te bereiden en zich mooi te laten maken door Make Up Artist Monica. Om half 8 verzamelden zich ruim 10 clubleden en na een bak koffie gaf Reinier uitleg en instructie over hoe we te werk zouden gaan. Er stonden twee studio-opstellingen naast elkaar en er konden dus twee fotografen tegelijk aan het werk. Afgesproken werd dat de overige deelnemers van een afstandje mee zouden kijken om het voor de modellen en de fotografen zo rustig mogelijk te laten verlopen. Nog een beetje onzeker en onder de indruk gingen de eerste fotografen aan de slag. Al snel werd er echter volop geflitst en werden er achter elkaar mooie beelden gecreëerd. Omdat de modellen behoorlijk ervaren waren ging alles vrij soepel en hoefden we hen niet heel veel aan te sturen. Er werd van alles uit de kast gehaald om een creatief beeld te creëren, zoals hoedjes, sjaals, leren jacks en andere kledingstukken waardoor iedere fotograaf zijn eigen idee kon uitvoeren. Ook werd er gespeeld met de verlichting. Sommigen werkten met 2 lampen, anderen met maar één lamp en een reflectiescherm en een enkeling werkte met een studiolamp met snoot waardoor weer een heel ander beeld ontstond. De ene fotograaf klom op een stoel en de ander lag op de grond om de mooiste plaatjes vanuit verschillende standpunten te schieten.
Na afloop werden er nog contracten getekend waarin afspraken vastgelegd werden over o.a. het delen en vermenigvuldigen van de foto’s. Aan alles was gedacht om ons de ervaring te geven hoe het er bij een “echte” modellenshoot aan toegaat.
Toen ik naar huis ging had ik niet het idee dat ik er veel van gebakken had, maar eenmaal thuis op het grote scherm bleken er toch een aantal mooie plaatjes tussen te zitten.
Na het toesturen van de foto’s aan de modellen kreeg ik van Nienke een uitgebreid feedback-verslag met haar bevindingen en opbouwende kritiek. Dit stuurt zij altijd naar de fotografen waarmee ze samenwerkt en wat mij betreft is dat een hele waardevolle toevoeging aan de shoot.
Al met al was het een zeer geslaagde avond! Wat mij betreft smaakt het in ieder geval naar meer, hoewel ik nog veel zal moeten leren.
Verder ben ik heel benieuwd hoe alle foto’s geworden zijn en hoe iedereen er zijn invulling aan heeft gegeven.

Reinier en Erwin: ontzettend bedankt voor de organisatie van deze top-avond!!