Motorclub ‘MC de Bougie’, zaterdag 4 mei 2019.

Motorclub ‘MC de Bougie’, zaterdag 4 mei 2019.

(WS) Na een inspirerende clubavond in april, waarop Anita Riemersma ons heeft meegenomen in de wereld van sportfotografie, zijn we met de fotoclub op zaterdag 4 mei jl. op stap gegaan om het geleerde in de praktijk te brengen.

Onze Activiteiten Commissie had contact gelegd met motorclub ‘MC de Bougie’ in Arkel. Deze motorclub is in 1966 opgericht en in de loop der jaren uitgegroeid tot een bloeiende motorcross vereniging en is inmiddels een begrip in de motorcross wereld.

Met ongeveer 10 leden van de fotoclub mochten we ons rond het circuit begeven om op die manier het beste plekje te vinden om mooie actie foto’s te maken. Op deze dag was er een training gepland voor de leden van de motorclub. Niet alleen de ‘grote jongens’ maar ook de toekomstige crossers mochten op de kleine baan hun kunnen vertonen.
Ondanks de slechte weersvoorspellingen (winterse buien) hadden we geluk en is het op een enkel regen/hagelbuitje na een schitterende dag geworden.

Voor ons als fotografen genoeg actie om helemaal los te gaan. Snel voorbij crossende rijders, springende coureurs, valpartijen en spannende inhaalacties zorgden ervoor dat we alle facetten van het motorcrossen in beeld konden brengen. Dat dit een aparte tak van fotograferen is was goed te merken. Spelen met instelling, pannen (meetrekken) en timing zijn belangrijke facetten in de sportfotografie en vergt de nodige oefening.

Aan het einde van de middag hebben we onder het genot van een drankje alvast de eerste resultaten van elkaars foto’s bekeken en onze ervaringen gedeeld. Ondanks het feit dat dit voor veel leden een compleet nieuwe vorm van fotograferen is, waren de reacties erg positief. We hebben allemaal genoten van de actie. Al met al was het een zeer geslaagde dag.

We zullen van alle leden van de fotoclub de beste resultaten verzamelen en deze ter beschikking stellen aan ‘MC De Bougie’. Op deze manier ‘profiteren’ beide clubs van dit foto uitje.
Via deze weg willen we de Activiteiten Commissie bedanken voor de organisatie en ‘MC de Bougie’ bedankt voor de gastvrijheid!